Wednesday, January 10, 2007

Rec

















Στην παρέα μας έπεσε με αλεξίπτωτο μια καλλιτεχνική φυσιογνωμία που τη λένε Μιντώρα. Σε μια στιγμή, χόρεψε δυνατά ένα παλιό τραγούδι των Fuzztones, με ψυχεδελικά αρμόνια. Μετά μάς έδωσε συμβουλές για το πώς θα εξαφανίσουμε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μας. Λίγο προτού φύγει, έμαθα ότι ήταν αγγλικής καταγωγής και το όνομά της είναι η θηλυκή εκδoχή του Μινώταυρου, Minotaura.

















Συζητήσεις άρχιζαν και τέλειωναν ή αποσιωπούνταν. Κάθε τόσο έβγαινα στον πίσω διάδρομο του μπαρ, χάζευα τους αταίριαστους πολυελαίους και τον κόσμο που περνούσε προς τις τουαλέτες. Η μουσική ήταν ωραία. Μες στο μυαλό μου μετέφραζα τους στίχους των τραγουδιών και τους επαναλάμβανα στα ελληνικά. ["Δεεεεν-Δεεν-Δεεεεεεεεν-Μπορώ να ξεφύγω από τον εαυτό μου..."] Η γελοιότητα προκάλεσε την άφιξη ενός ακόμη Τάνκερεϊ.

















Ακούμπησα στον πέτρινο τοίχο και, λίγο προτού επέμβει ο Κ, αναρωτήθηκα αν όλους μάς παρακουλουθούν μάτια με τον ίδιο τρόπο που εγώ, απόψε, εντρυφώ από διάφορες γωνίες σε αυτούς τους αθώους επίλεκτους. Και αν αυτό είναι το μυστικό νόημα των συγκεκριμένων χώρων συγκέντρωσης.

11 comments:

Anonymous said...

Τέλειο το degradé των φωτό. Και άκρως κατατοπιστικό για την εξέλιξη της βραδιάς.

Υπό το φως παρόμοιων πολυελαίων μέσα σε πέτρινα δωμάτια, όλοι αθώα πειραματόζωα γινόμαστε.

Το αν θα διατηρήσουμε/αποχωριστούμε την αθωότητα της τυχαίας προσέγγισης κάποιου βλέμματος που παρατηρεί εξαρτάται από την προσωπική μας προαίρεση/ικανότητα και, εν πολλοίς, από τον χαρακτήρα και την ισχύ του εν λόγω βλέμματος.

Η παρατήρηση που ξεκινά αυθόρμητα είναι διασκεδαστική και επιμορφωτική. Σε μαθαίνει τους ανθρώπους εν αγνοία τους. Και αφορά όχι μόνο τους άλλους αλλά κι εσένα, φυσικά.

('Οσο μεγαλώνω τόσο λιγότερο πιστεύω στα ένστικτα, πάντως.)

Καλωσόρισε η Μινωταυρίνα στην οικογένεια. Τώρα το μόνο που λείπει είναι η Αριάδνη κι ένα άλυτο κουβάρι, να δώσει στη ζωή μας λίγο κόκκινο.

Anonymous said...

Mesa se ayto to domatio-bar-keli, eyxaristos 8a akouga ligo Diamanda. Kai 8a mou arese poly na paratiro prosopa kai ekfraseis. Merika perivallonta se ebneoun gia tresspassing.

Anonymous said...

Και αν η Mintaura σου την έπεφτε μέσα στο πέτρινο bar, θα αισθανόσουν σαν τον Thisea κυνηγημένος και θα φώναζες έναν μίτο σαν της Ariadnis για το βασίλειο μου;

Anonymous said...

Xaxaxaxaxa! Teleio to proigoumeno comm!!!
Alli fora na pigainete se tetoia meri otan eimai ki ego ekei, na peftei omadiko gelio.
Ki episis, na ta vlepo ki ego ola ayta ta oraia :-)

Anonymous said...

Χμ! Βλέπω γνωρίζει και ιστορία το βλογ.
Μπράβο κορίτσια. Αισίως και στην Δ' Δημοτικού και μάλιστα με άριστα 10'.

Anonymous said...

Κανέναν άλλο μύθο γνωρίζετε;

Y said...

Καλή χρονιά σε όλους και εύχομαι ό,τι θέλει ο καθένας σας περισσότερο!
- Ambulance, μου έχεις λείψει τόοοοσο πολύ!!! Να γράφεις συχνότερα, σε παρακαλώ, γιατί όταν σε διαβάζω αρχίζω να καταλαβαίνω.
- Insomnia, δεν ξέρω αν παίζει Diamanda το Booze, πάντως εκείνη τη νύχτα η πεντάμορφη ξανθιά DJ μας βομβάρδιζε με άλλα, ανάλογα, υπερβατικά, και ομολογώ προς το tresspassing ήταν πολύ αποτελεσματικό (όπως άλλωστε υπονοούν και οι φωτογραφίες). :) Πότε θα πάμε μαζί;
- Marx, καμία και κανείς δεν μου την πέφτει, γαμώτο!
- Trobetta, bad, bad girl, πού είσαι και ανησυχώ; Αν είσαι καλό κορίτσι, θα βγούμε ομαδικά, εφοδιασμένοι με τα πονηρά μπουκαλάκια Laughing Gas που έφερα εσχάτως από την εξωτική Αλαμπουρνία (έπειτα από το σχετικό ταξίδι μου με τον όμορφο Marx)...
- Bitchy_Tongue, darling!!! Βρε παιδί μου, μην είσαι τόσο σκύλα, μέρες που είναι...

Anonymous said...

Kremaste me sta petrina tavania sas, agapo polyelaio!
8elo lampsoume mazi!

Anonymous said...

Opote peis.

Y said...

- Aurora Borealis: Εσύ είσαι το καλύτερο φως, το αληθινό.
- Insomnia: Λέω, σύντομα. this_heat22@hotmail.com

Anonymous said...

Ax... Tetoia mou les ki ante na synel8o meta...
Episis, eisai o monadikos an8ropos sti gi pou mou leei toso en8arryntika kai glyka logia. Mipos na to systimatopoiousame, bas kai vro ki ego tin ygeia mou?
Fili fili filaki, smackkk!
Love ya, precious! :-)